Mauritius, een betaalbaar Paradijs!

 

Mauritius is ongetwijfeld een bestemming die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Je denkt spontaan aan witte stranden, palmbomen en azuur blauwe lagunes. Het eiland, gelegen midden in de Indische Oceaan, staat niet voor niets bekend als een stukje paradijs op aarde.  

                             


Met zijn 65 op 45 km heeft het eiland heel wat afwisseling te bieden. De grootste troef is natuurlijk de kuststrook van 177 km, met prachtige stranden en lagunes die tot de mooiste ter wereld behoren. Bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif, ideaal voor duik- en snorkelexcursies, maar ook mooie boottochten naar de omringende onbewoonde eilanden.

Het bergachtige binnenland leent zich perfect voor natuurwandelingen. Centraal op het eiland vind je een plateau van 600 m hoogte, gevormd door kraters en lava en ander vulkanisch gesteente. De hoogste top ligt in het zuidwesten en is 828 meter hoog. In het binnenland bevinden zich ook een heel aantal meren, enkele rivieren en watervallen.

Natuurlijk staat Mauritius ook bekend voor de luxe resorts. De meeste hotels op het eiland zijn minstens 5* en zijn een absolute aanrader voor wie zichzelf eens goed wil verwennen en wil genieten van pure luxe!

                             


Maar er zijn ondertussen ook kwalitatieve 3* en 4* hotels, waar onze collega Sylvie onlangs zelf gelogeerd heeft. Tijdens haar reis heeft zij maar liefst 9 hotels bezocht die allemaal tot de Attitude keten behoren. Attitude is een vrij recente hotelketen die in 2008 opgericht werd en welke 100% Mauritiaans is. Ze investeren heel erg in de lokale bevolking en wensen deze beleving ook persoonlijk door te geven aan hun klanten.


“ Je merkt echt dat Attitude heel hard inzet op duurzaamheid. Je beleeft dat ook erg op die manier. De meubels die je in de hotels van Attitude aantreft, worden bijna allemaal in Mauritius zelf gemaakt. Het zou veel goedkoper en sneller zijn om standaard meubels te laten invoeren, maar hier kiezen ze bewust niet voor. Ook  voor de maaltijden en de kledij gaan ze zoveel mogelijk op zoek naar lokale boeren en producenten.”


Om kennis te maken met het dagelijkse leven van de lokale bevolking, heeft elk van de hotels een Kot Nou restaurant met de lokale gerechten, Taba J  kraampjes waar je lokale streetfood kan proeven en een POZ spa ruimte met lokale verzorgingsproducten.

Attitude zet zich ook sterk in tegen vervuiling en waterverspilling; zo kan je in elk hotel gratis water tanken in je lokale ‘dopper’ fles!

 

“Ik ben zeker fan van deze formule en ideologie en vind dit Attitude concept absoluut een aanrader! Het is namelijk een zeer actueel thema voor jong en oud, over de hele wereld. Een verblijf in een Attitude hotel is ideaal voor prijsbewuste reizigers die Mauritius persoonlijk willen ontdekken en beleven.”

 

  • Belangrijke tip als voorbereiding:

Vroeg boeken is de boodschap! De hotels hebben een enorm succes en bijgevolg een hoge bezettingsgraad.

  • Aanrader ter plaatse:

Maak zeker een een dagtocht met de catamaran en beleef het paradijs op zee.  Ga snorkelen, zwemmen, bbq op de boot, ontdek mooie ongerepte natuur en strand

 

Dit is Sylvie haar persoonlijke top 3 van alle bezochte hotels:

Friday Attitude - 3* Family Hotel

 

Dit is echt een heel leuk hotel voor gezinnen met jonge kinderen. Het hotel is gelegen aan een prachtig strand en omgeven door de natuur.
Er hangt een super gezellige sfeer en de familiekamers zijn aangenaam en ruim.

Zowel de ouders als de kinderen zullen zich hier zeer welkom voelen. 

 

 

Tropical Attitude - 3* Adults Only

 

Ideaal voor koppels! Een kleinschalig, rustig hotel met zeer mooie kamers met zeezicht en terras of balkon.

Er zijn ook een aantal afgelegen villa’s met kleine tuin en privé zwembad. Deze hebben geen zicht op zee, maar bieden uiteraard wel de nodige privacy.

Op 15 minuten wandel je naar het strand van Attitude Friday waar je gebruik van mag maken.

 

Zilwa Attitude - 4* Family & Couples

 

Dit is één van de grotere resorts binnen de keten. Zilwa Attitude is een aanrader voor koppels én gezinnen. De mooie kamers zijn heel verzorgd en liggen in een prachtige tuin.

Het resort beschikt over een prachtig strand, maar je kan ook met het hotel bootje naar een ander strand op onbewoond eiland dat vlakbij gelegen is.

 

Rechtstreekse verbinding vanuit Brussel!

Vanuit Brussel kan je rechtstreeks naar Mauritius vliegen met Air Belgium. In minder dan 12u vliegen kan jouw droom vakantie beginnen. 

Voor meer informatie over vluchten, hotels of voor een op maat gemaakte reis naar dit betaalbare paradijs kan je altijd terecht bij Sylvie en haar collega's via Holiday@uniglobeaxontravel.be