Mauritius, een betaalbaar Paradijs!

 

Mauritius is ongetwijfeld een bestemming die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Je denkt spontaan aan witte stranden, palmbomen en azuur blauwe lagunes. Het eiland, gelegen midden in de Indische Oceaan, staat niet voor niets bekend als een stukje paradijs op aarde.  

                             


Met zijn 65 op 45 km heeft het eiland heel wat afwisseling te bieden. De grootste troef is natuurlijk de kuststrook van 177 km, met prachtige stranden en lagunes die tot de mooiste ter wereld behoren. Bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif, ideaal voor duik- en snorkelexcursies, maar ook mooie boottochten naar de omringende onbewoonde eilanden.

Het bergachtige binnenland leent zich perfect voor natuurwandelingen. Centraal op het eiland vind je een plateau van 600 m hoogte, gevormd door kraters en lava en ander vulkanisch gesteente. De hoogste top ligt in het zuidwesten en is 828 meter hoog. In het binnenland bevinden zich ook een heel aantal meren, enkele rivieren en watervallen.

Natuurlijk staat Mauritius ook bekend voor de luxe resorts. De meeste hotels op het eiland zijn minstens 5* en zijn een absolute aanrader voor wie zichzelf eens goed wil verwennen en wil genieten van pure luxe!

                             


Maar er zijn ondertussen ook kwalitatieve 3* en 4* hotels, die onze collega Sylvie onlangs zelf bezocht heeft. Tijdens haar reis heeft zij maar liefst 9 hotels bezocht die allemaal tot de Attitude keten behoren. Attitude is een vrij recente hotelketen die in 2008 opgericht werd en welke 100% Mauritiaans is. Ze investeren heel erg in de lokale bevolking en wensen deze beleving ook persoonlijk door te geven aan hun klanten.


“ Je merkt echt dat ze heel hard inzetten op duurzaamheid. De meubels die je in de hotels van Attitude aantreft, worden bijna allemaal in Mauritius zelf gemaakt. En ook alle maaltijden en de kledij van het personeel worden allemaal geproduceerd”


Om kennis te maken met het dagelijkse leven van de lokale bevolking, heeft elk van de hotels een Kot Nou restaurant met de lokale gerechten, Taba J  kraampjes waar je lokale streetfood kan proeven en een POZ spa ruimte met lokale verzorgingsproducten.

Attitude zet zich ook sterk in tegen vervuiling en waterverspilling; zo kan je in elk hotel gratis water tanken in je lokale ‘dopper’ fles!

 

“Persoonlijk vind ik deze formule en ideologie van Attitude absoluut een aanrader! Het is namelijk een zeer actueel thema voor jong en oud, over de hele wereld. De keten is ideaal voor reizigers die Mauritius willen ontdekken en beleven, aan een betaalbare prijs!”

 

Wel een belangrijke tip; vroeg boeken is de boodschap! De hotels hebben een enorm succes en bijgevolg een hoge bezettingsgraad.

 

Dit is Sylvie haar persoonlijke top 3 van alle bezochte hotels:

Friday Attitude - 3* Family Hotel

 

Dit is echt een heel leuk hotel voor gezinnen met jonge kinderen. Het hotel is gelegen aan een prachtig strand en omgeven door de natuur.
Er hangt een super gezellige sfeer en de familiekamers zijn aangenaam en ruim.

Zowel de ouders als de kinderen zullen zich hier zeer welkom voelen. 

 

 

Tropical Attitude - 3* Adults Only

 

Ideaal voor koppels! Een kleinschalig, rustig hotel met zeer mooie kamers met zeezicht en terras of balkon.

Er zijn ook een aantal afgelegen villa’s met kleine tuin en privé zwembad. Deze hebben wel geen zicht op zee, maar bieden wel de nodige privacy.

Op 15 minuten wandel je naar het strand van Attitude Friday waar je gebruik van mag maken.

 

Zilwa Attitude - 4* Family & Couples

 

Dit is één van de grotere resorts binnen de keten. Zilwa Attitude is een aanrader voor koppels én gezinnen. De mooie kamers zijn heel verzorgd en liggen in een prachtige tuin.

Het resort is beschikt over een prachtig strand, maar je kan ook met het hotel bootje naar een ander strandje op onbewoond eilandje dat vlakbij gelegen is.