Norwegian Komt Deze Winter Naar Brussels Airport

June 12, 2024
Norwegian start vanaf 31 oktober met twee wekelijkse vluchten tussen Brussels Airport en Tromsø, een populaire bestemming voor het noorderlicht, uitgevoerd met een Boeing 737-800.

Uniglobe Knowledge & Fun Fest

June 07, 2024
Vorige week organiseerden we het Uniglobe Knowledge & Fun Fest in Salons Van Dijck in Mechelen, een fantastische quizavond voor onze Uniglobe medewerkers en partners.

Thai Airways Hervat Dagelijkse Non-stop Vluchten naar Bangkok

June 05, 2024
Thai Airways hervat vanaf 1 december 2024 dagelijkse non-stop vluchten tussen Brussel en Bangkok, uitgevoerd met de B787-8 Dreamliner, waardoor naadloze verbindingen naar andere Aziatische bestemmingen mogelijk zijn.

Brussels Airlines Lanceert Verbinding Tussen Brussel en Nairobi

June 03, 2024
Brussels Airlines heeft zes wekelijkse vluchten naar Nairobi gelanceerd, wat een aanzienlijke boost belooft voor het toerisme en de economische verbindingen tussen België en Kenia.

Eurostar investeert in nieuwe treinstellen voor toekomstige groei

May 29, 2024
Eurostar investeert in maximaal 50 nieuwe treinstellen, die vanaf 2030 in gebruik worden genomen, om zijn vloot te moderniseren en uit te breiden met het doel jaarlijks 30 miljoen reizigers te vervoeren en tegen 2030 volledig op hernieuwbare energie te rijden.

Ras Al Khaimah Zet In op Elektrische Luchttaxi's Tegen 2027

May 27, 2024
Vanaf 2027 kunnen toeristen en inwoners in Ras Al Khaimah gebruikmaken van snelle, milieuvriendelijke elektrische luchttaxi's, die reistijd verkorten en de ecologische voetafdruk verminderen.

Brussels Airport Fund lanceert tweede oproep voor duurzame lokale projecten

May 22, 2024
Brussels Airport lanceert een tweede oproep voor het Brussels Airport Fund, waarmee lokale organisaties financiële steun kunnen aanvragen voor duurzame projecten die natuur, milieu, energie of mobiliteit bevorderen en de verbinding tussen bewoners en hun omgeving versterken.

Brussels Airlines Hervat Vluchten naar Fuerteventura met de A320neo

May 17, 2024
Brussels Airlines hervat komend winterseizoen de vluchten naar Fuerteventura met de brandstofefficiënte en milieuvriendelijke Airbus A320neo, die verbeterd passagierscomfort biedt dankzij het innovatieve Airspace-cabineconcept.

Air Canada lanceert directe vlucht tussen Brussel en Toronto

May 16, 2024
Air Canada introduceert een nieuwe seizoensgebonden non-stop route tussen Brussels Airport en Toronto Pearson, die tot vier keer per week zal vliegen.

Eurostar zet in op hernieuwbare energie

May 13, 2024
Eurostar streeft ernaar om tegen 2030 al haar treinen met 100 procent hernieuwbare energie aan te drijven, als deel van een grotere inzet om 30 miljoen passagiers koolstofneutraal te vervoeren.

Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe vliegt voortaan ook vanaf Brussel

May 08, 2024
De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe is gestart met een nieuwe lijndienst tussen Bergen en Brussel, die twee keer per week een verbinding biedt en gericht is op toeristen uit België en het zuiden van Nederland.

Bedrijven passen zakenreisbeleid aan voor remote en hybride werknemers

April 28, 2024
Bijna de helft van de bedrijven heeft hun beleid voor zakenreizen aangepast om remote en hybride werken te accommoderen, waarbij sommige de kosten dragen en anderen de verantwoordelijkheid bij de werknemers leggen, aldus een enquête van de Global Business Travel Association.

Taxibot op biodiesel vervangt vliegtuigmotoren tijdens het taxiën

April 22, 2024
Brussels Airport en TUI fly testen de Taxibot, een duurzaam sleeptoestel op biodiesel, binnen het Europese Stargate-programma om de CO2-uitstoot en geluidsoverlast tijdens het taxiën van vliegtuigen te verminderen.

Nieuwe bestemmingen vanaf Brussels Airport

April 19, 2024
Deze zomer introduceert de luchthaven een aantrekkelijk en vernieuwd aanbod, inclusief geliefde zonbestemmingen en spannende nieuwe routes. Reizigers kunnen dit jaar kiezen uit 178 rechtstreekse bestemmingen, verzorgd door 64 luchtvaartmaatschappijen.

Innovatie in het vliegtuig: Pre-check van handbagage vermindert chaos

April 17, 2024
Door de afmetingen van handbagage vooraf door te geven, kan de chaos tijdens het instappen significant verminderd worden, blijkt uit een proef van TU Delft onder leiding van professor Peter Vink.

Eerste nacht effect: Sofitel perfectioneert de kunst van het slapen

April 15, 2024
Sofitel heeft een wetenschappelijke studie uitgevoerd om de slaapkwaliteit van gasten te verbeteren, resulterend in een slaapervaring die gemiddeld 65 minuten langer en 13,7% dieper is, met plannen om vanaf juli 2024 nieuwe slaaprituelen wereldwijd te implementeren.

Roemenië en Bulgarije Treden Toe tot Schengengebied

April 13, 2024
Vanaf 31 maart 2024 zijn Roemenië en Bulgarije opgenomen in het Schengengebied, waardoor reizigers uit de EU deze landen kunnen betreden en verlaten zonder grenscontroles, hetgeen reizen vergemakkelijkt en de culturele en economische uitwisseling stimuleert.

Singapore Airlines Hervat Directe Vluchten Tussen Brussel en Singapore

April 09, 2024
Singapore Airlines heeft op 6 april 2024 de rechtstreekse vluchtverbinding tussen Brussels Airport en Singapore na meer dan twee decennia hervat, waarmee de economische en toeristische banden tussen België en Zuidoost-Azië worden versterkt.

Air France-KLM Opent Vernieuwde Air&Rail Terminal in Brussel-Zuid

April 04, 2024
Met de heropening van de gerenoveerde Air&Rail Terminal in Brussel zet Air France-KLM een stap vooruit in het bieden van duurzame reisopties, ondersteund door een toenemende voorkeur in Europa voor treinreizen over korte vluchten.

Lufthansa Group Zet Stappen in CO2-Compensatie

April 02, 2024
Lufthansa Group bereikt een mijlpaal met 4% van de passagiers die hun CO2-uitstoot compenseren, mede dankzij het Green Fare-programma en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF), in een poging de milieu-impact van vliegreizen te verlagen.