Sterrenmaaltijd in de lucht

July 28, 2022

Sinds kort geniet je als Business Class klant van Brussels Airlines op langeafstandsvluchten van een unieke gastronomische ervaring gecreëerd door de Belgische chef Mario Elias, van restaurant Le Cor de Chasse*.

Al jaren is Brussels Airlines een vliegende ambassadeur van België en biedt ze aan boord onder meer een selectie van Belgische bieren, wijnen of nog pralines, wafels en koekjes aan. De samenwerking met Mario Elias vervolledigt dit plaatje. De chef wordt zo de dertiende Star Chef sinds het concept in 2013 gelanceerd werd en volgt Tim Boury op.

De beste lokale producten staan centraal in de keuken van Mario Elias. ​Seizoensproducten uit de eigen streek, gehaald bij de beste ambachtslieden, worden ingezet in een bewerkt samenspel van smaken. Chef Elias serveert zijn gerechten graag in verschillende borden - die hij ook zelf maakt - om de diverse facetten van het hoofdproduct te benadrukken.

​Als voorgerecht kan je kiezen uit gerookte forel (met Jangaji van daikon en zure room) of op lage temperatuur gegaarde kipfilet (met een salade van gerst, venkel, zeewier en kaviaar tomaten). Als hoofdgerecht heb je de keuze uit gestoofde kalfsfilet (met onder meer gekonfijte aubergine, erwten, mozzarella, crème van kersen en gnocchi van geroosterd brood), op het vel gebakken koolvis (met groene asperges, risotto, Noilly Prat saus met lavasolie) of soba noedels (met witte asperges, broccolini, kerstomaatjes en groene kerriesaus met kokos). Als afsluiter staat een ganache van pistache, parelgort, frambozenpudding en passievruchtencoulis op het menu.

​De wijnen bij de gerechten in het nieuwe Business Class menu werden geselecteerd door Master of Wine Jan De Clercq.

fotos @Breitling - Brussels Airlines