Visumvrijstelling voor China

March 07, 2024

De Chinese overheid heeft besloten om Belgische staatsburgers, die houder zijn van een gewoon paspoort en China willen bezoeken voor zakelijke doeleinden, toerisme, familiebezoek en doorreis, een tijdelijke visumvrijstelling te verlenen. Deze uitzonderlijke maatregel geldt van 14 maart 2024 tot 30 november 2024 (Beijing tijd). Gedurende deze periode kunnen Belgische reizigers voor een verblijf tot 15 dagen vanaf hun aankomstdatum China binnenkomen zonder de noodzaak van een visum.

Let wel, deze regeling lijkt voorlopig van tijdelijke aard, gezien de vastgestelde einddatum. Bezoekers die niet voldoen aan de gestelde voorwaarden voor reisdoeleinden of tijdslimiet voor visumvrijstelling, alsook houders van dienst- of officiële paspoorten, dienen nog steeds een visum aan te vragen voor hun reis naar China. Hieronder valt ook het F-type visum, waar ook nog steeds vingerafdrukken voor nodig zijn. 

Deze tijdelijke versoepeling biedt een unieke kans voor Belgische burgers om China met meer gemak te verkennen en versterkt de culturele en zakelijke uitwisselingen tussen beide landen.