Visit Portugal lanceert nieuwe focus op wijn

October 14, 2021

Visit Portugal heeft een nieuw digitaal platform gelanceerd dat zich richt op de wijnindustrie. De website wil Portugal positioneren als een leidende bestemming voor wijntoerisme.

Het biedt een unieke manier om Portugal via zijn wijnen te ontdekken en de cultuur van het land te omarmen.

De nieuwe campagne - "Portugal Pairs with wine" - is een initiatief in het kader van een actieplan voor wijntoerisme dat is opgezet om de uitstekende wijnsector meer bekendheid te geven, het hele jaar door bezoekers naar plattelandsgebieden te trekken en bruggen te slaan tussen de verschillende economische sectoren.

Via het nieuwe digitale platform kan je de activiteiten en geschiedenis van de wijnbouw in Portugal beleven via talrijke toeristische ervaringen met wijnarrangementen in het hele land.

Bovendien is er meer informatie over evenementen, lokale tips en informatie over elke regio.

Tot de aanbevolen activiteiten behoren koetstochten met wijnarrangement, een fietstocht in de Vinho Verde regio, druivenoogst in Alentejo en een wandelroute langs de Caminhos de Santa Luzia - Pico, een UNESCO Werelderfgoedlocatie.

Van de charmante provincie Minho waar de vinho verde druiven in overvloed groeien tot de glooiende historische terrassen van de Douro riviervallei, 

Portugal biedt prachtige, groene landschappen van de wijnproducerende regio's.

 

Meer info hier