Hoogwaardige internetverbinding aan boord van Qatar Airways

November 14, 2023

Qatar Airways is nu de grootste luchtvaartmaatschappij die samenwerkt met Starlink en zal in de toekomst een gratis snelle internetervaring met lage latentie aanbieden aan boord van specifieke vliegtuigen en routes. Starlink's dienst zal een verdere verbetering zijn van de 5-sterrenervaring aan boord bij Qatar Airways. Zodra de dienst actief is, kunnen passagiers genieten van ultrasnelle Wi-Fi snelheden tot 350 Megabit per seconde, die gebruikt kunnen worden voor verschillende internetdiensten zoals het streamen van hun favoriete entertainment- en sportvideo's, gaming, verrijkt webbrowsen en nog veel meer.

Als toonaangevende 5-sterren luchtvaartmaatschappij ter wereld, blijft Qatar Airways zich inzetten voor het bieden van de beste passagierservaring aan boord, en de overeenkomst met Starlink zal passagiers in staat stellen een rijke, naadloze Wi-Fi-ervaring aan boord te hebben met een eenvoudige toegang met één klik. Het snelle en latentiearme netwerk wordt aangedreven door het revolutionaire Starlink satellietcommunicatiesysteem – 's werelds grootste satellietinternetconstellatie, ontwikkeld en beheerd door SpaceX. Qatar Airways en Starlink bevinden zich momenteel in de voorbereidingsfase van de uitrolstrategie over de vloot van Qatar Airways.

“Qatar Airways is trots om haar overeenkomst met Starlink aan te kondigen om gratis en naadloze Wi-Fi te bieden aan haar wereldwijde passagiers. Deze spannende samenwerking past niet alleen bij onze voortrekkersrol op het gebied van technologische adoptie, maar biedt ook een unieke kans om Starlink te verbinden met onze wereldwijde passagiers. We kijken uit naar het voordeel dat onze passagiers zullen hebben van deze geavanceerde toevoeging aan de vliegervaring van Qatar Airways.”, zegt Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways Group.