Eurostar introduceert ‘SmartCheck’ gezichtsbiometrisch inchecksysteem in Londen St Pancras

July 14, 2023

Eurostar Group, de hogesnelheidstreindienst die het VK verbindt met het Europese vasteland, heeft de uitrol aangekondigd op Londen St Pancras Station van SmartCheck, een contactloos snel-doorlopend gezichtsbiometrisch inchecksysteem geleverd door iProov, een wereldwijde aanbieder van biometrische oplossingen. Met SmartCheck, kunnen passagiers slechts één paspoortcontrole ondergaan in plaats van twee. SmartCheck stelt Eurostar's Business Premier en Carte Blanche passagiers in staat om tijd te besparen en wachtrijen voor ticket- en VK grenscontroles in het station te vermijden, door hun ticket, paspoort en gezicht veilig te registreren voordat ze reizen, met hun mobiele apparaten wanneer het hen uitkomt. Het resultaat is een contactloze, ticketloze, en veilige reiservaring die de algehele passagiersreis verbetert.

Klanten die geboekt hebben in Business Premier of Carte Blanche houders die SmartCheck willen gebruiken kiezen ervoor en downloaden de SmartCheck iProov.me app van de Apple App Store of Google Play naar hun smartphone. Voordat ze reizen, gebruikt de passagier de app om hun identiteitsdocumentatie te scannen en hun gezicht te verifiëren naast hun tickets met behulp van hun mobiele apparaat. Het nieuwe systeem stelt dan Eurostar-passagiers in staat om pre-boarding-processen op het station te versnellen door een speciale SmartCheck-gang met zijn voorbijgaande gezichtsbiometrische controlepunt. Deze snelle, contactloze route vervangt de bestaande processen van inchecken bij poorten en de handmatige VK grenscontrole. Alleen bagagecontrole en één paspoortcontrole bij de Franse grenscontrole blijven over.

De uitrol, die effectief is vanaf 18 juli 2023, volgt op een succesvolle proef van het nieuwe systeem dat plaatsvond tussen december 2021 en april 2022, waarbij iProov samenwerkte met zijn partner Entrust om de pilot te creëren om aan de behoeften van Eurostar te voldoen. De SmartCheck-oplossing bevat iProov's Biometric Solution Suite met Biometric checkpoint, samen met Entrust's Identity Verification as a Service (IDVaaS) technologie voor identiteitsorkestratie en digitaal reisdocument (DTC) beheer.