Een originele kijk op veiligheidsvideo's

February 27, 2024

Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zoeken steeds vaker originele manieren om de traditioneel saaie veiligheidsinstructies aan boord nieuw leven in te blazen. Deze creatieve aanpak wordt zeer gewaardeerd door reizigers, aangezien het de aandacht vestigt op belangrijke veiligheidsmaatregelen op een manier die vermaakt en informeert. Air India heeft bijvoorbeeld de rijkdom van Indiase dansvormen benut om veiligheidsinstructies te verlevendigen, een project dat zes maanden in beslag nam en reizigers visueel, muzikaal en emotioneel door India leidt.

 

British Airways koos eerder voor een aanpak die de Britse eigenaardigheden en humor benadrukt, door collega's en bekende Britten op te nemen in hun video.

 

Andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Qatar Airways, Air New Zealand, United Airlines, Korean Air, ANA, en Turkish Airlines, hebben eveneens unieke wegen bewandeld door gebruik te maken van sportsterren, filmthema's, popmuziek, en zelfs Kabuki-theater, waarmee ze een breed spectrum aan creativiteit en culturele diversiteit tentoonstellen.

Deze vernieuwende benaderingen tonen aan hoe luchtvaartmaatschappijen de kracht van storytelling en visuele kunst inzetten om de veiligheidsbewustwording te vergroten, terwijl ze tegelijkertijd een unieke reiservaring bieden.