Dubai onthult plannen voor District 2020

October 12, 2021

Van 1 oktober 2021 t.e.m. 31 maart 2022 huist in Dubai Expo 2020. Na afloop van dit grootse evenement, is men echter niet van plan de impressionante site en gebouwen verloren te laten gaan.

"Vaak zie je dat Expo's gebouwd worden om tijdelijk dienst te doen, omdat de gebouwen dienst doen voor entertainment of als exhibitieruimten. Verder hebben zij geen doel", opent Ahmed Al Khatib, Chief Development en Delivery Officer van Expo 2020. "Onze ambitie is altijd geweest om alles wat we voor de expo bouwen voor altijd te behouden. De uitdaging was om een stad te bouwen die de Expo kan hosten, maar daarna als smart city kan verder leven."

 

District 2020

De smart city waarover Al Khatib spreekt zal 'District 2020' worden gedoopt, a.k.a. de stad van de toekomst, en 2,5 vierkante kilometer aan ruimte omvatten. "Op termijn zal dit gebied nog uitbreiden. Meteen na Expo 2020 zullen we het gebied beginnen opleveren voor nieuwe doeleinden. In minder dan een jaar zal de eerste fase van 'District 2020' af zijn."

De ontwerpers hopen dat het gebied zich zal ontwikkelen tot een slimme en duurzame gemengde gemeenschap waarin de mens centraal staat.

Aangedreven door cross-industry samenwerking zal District 2020 bijdragen aan de groei van de innovatie-economie in Dubai door een focus op vier belangrijke groeisectoren en disruptieve technologieën zoals het internet der dingen, kunstmatige intelligentie en blockchain.

District 2020 brengt wereldwijde entiteiten samen die bestaan uit Fortune 500-bedrijven, kleine en middelgrote bedrijven, start-ups, academische instellingen, laboratoria, accelerators en durfkapitalisten om actief het zakelijke ecosysteem te cureren dat zich zal richten op het stimuleren van innovatie. 

Naast de grote mondiale huurders, waaronder de Duitse reus Siemens, het in Shanghai gevestigde Terminus Technologies en DP World, heeft District 2020 nieuwe lokale en internationale allianties aangekondigd met startende ondernemingen uit de VAE en uit internationale markten, waaronder de VS, het VK, Namibië, Slovenië, Maleisië en Botswana.

 

Scale2Dubai

Deze nieuwe partners zullen een wereldwijd ondernemersprogramma, Scale2Dubai, voeden met een selectie van internationale start-ups en kleine bedrijven die een netwerk van lokale, regionale en internationale start-ups creëren in het hart van het innovatie-ecosysteem.

Het programma is opgezet om startende en kleine ondernemingen met een groot potentieel ter plaatse te ondersteunen, zodat ze zich binnen District 2020 in de VAE kunnen vestigen als lanceerplatform voor toegang tot het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië en tot de wereldmarkten.

Scale2Dubai biedt twee jaar gratis werkruimte, een tweejarig visum, ondersteuning bij het opzetten van een bedrijf, toegang tot speciale tarieven van dienstverleners, en toegang tot netwerkevenementen.

Meer info hier