China Airlines Zet Duurzaamheidsstandaarden: Bekroonde Vlucht Verlaagt Koolstofuitstoot

August 22, 2023

China Airlines, de in Taiwan gevestigde luchtvaartmaatschappij, nam deel aan de tweede Sustainable Flight Challenge (TSFC) georganiseerd door SkyTeam. Vlucht CI753/CI754 tussen Taipei en Singapore werd aangewezen als de duurzaamheidsdemonstratievlucht en slaagde erin om de koolstofemissies met succes met 150 ton te verminderen.

Dit vertegenwoordigt een verbetering van maar liefst 1500% ten opzichte van de prestaties van vorig jaar en is gelijk aan het planten van een bos ter grootte van 375 basketbalvelden.

De SkyTeam TSFC is een vriendschappelijke wedstrijd die zich richt op het gebruik en de uitwisseling van kennis. China Airlines stond tegenover 72 vluchten van 22 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld en was genomineerd voor vijf prijzen. China Airlines wond de prijs won voor "Beste Inflight Supply Chain" en "Beste Geadopteerde Oplossing". Zo'n indrukwekkende prestatie plaatste China Airlines ook in de race voor de grote prijs.

Voor inflight benodigdheden werkte China Airlines nauw samen met supply chain partners door het verminderen van plastic te testen en rekening te houden met koolstofemissies gedurende de hele levenscyclus van het product. Het recyclen van dagelijkse PET-flessen en koffiegruis tot milieuvriendelijke geweven goederen en gebruiksvoorwerpen belicht de duurzaamheidspraktijken van China Airlines vanaf de grond tot aan de lucht, wat resulteerde in de prijs voor "Beste Inflight Supply Chain".

China Airlines ontwikkelde ook innovatieve nieuwe ideeën, zoals "Dynasty Sky Reading" voor reizigers. Door meer dan honderd publicaties gratis beschikbaar te stellen voor download, werd zowel het laadvermogen als de koolstofemissies verminderd. Deze veelbelovende duurzaamheidsoplossing oogstte lof van SkyTeam en zal nu worden uitgerold naar andere luchtvaartmaatschappijen, wat resulteerde in de prijs voor "Beste Geadopteerde Oplossing".

De meest recente duurzaamheidsdemonstratievlucht van China Airlines had drie unieke kenmerken, waaronder het feit dat het de eerste in Taiwan gevestigde luchtvaartmaatschappij was die een passagiersvlucht uitvoerde met duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF). Daarnaast werd in alle cabineklassen een koolstofarme, plantaardige maaltijd aangeboden, ontwikkeld door het Michelin Green Star restaurant "Yang Ming Spring". De maaltijd werd door meer dan de helft van alle passagiers vooraf geboekt, met meer dan 10 keer het gebruikelijke aantal boekingen op standaardvluchten. China Airlines werkte ook samen met het "ECO Travel" programma om de vluchten "klimaatneutraal" te maken door alle passagiers en vracht koolstofneutraal te maken. Duurzaamheid werd gemaximaliseerd door China Airlines met behulp van honderd milieuvriendelijke en koolstofverlagende initiatieven.