Brussels Airport Fund lanceert tweede oproep voor duurzame lokale projecten

May 22, 2024

Brussels Airport zet zich al geruime tijd in om mensen, bedrijven en gemeenschappen te verbinden en steunt daarbij goede doelen die een positief verschil maken. In lijn met deze missie heeft de luchthaven de tweede oproep gelanceerd voor het Brussels Airport Fund, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Dit fonds biedt organisaties in de omgeving de mogelijkheid om via een jaarlijkse thematische oproep steun aan te vragen voor duurzame projecten.

Als officiële partner van de Koninklijke Belgische Hockeybond en sponsor van diverse jeugdsportverenigingen in de buurt, toont de luchthaven haar inzet voor de gemeenschap. Met het Brussels Airport Fund wil Brussels Airport nu voor het tweede jaar op rij duurzame lokale initiatieven extra aanmoedigen.

Projecten die zich richten op natuur en milieu, energie of mobiliteit en die de verbinding tussen bewoners en hun omgeving versterken, komen in aanmerking voor steun. Duurzaamheid staat hierbij centraal: projecten worden beoordeeld op hun positieve impact op de omgeving en het klimaat, evenals op hun langetermijnresultaten. Een helder financieel plan en concrete doelstellingen zijn eveneens cruciale beoordelingscriteria.

Alle vzw’s, jeugdbewegingen, lokale organisaties, feitelijke verenigingen en scholen in de omgeving kunnen een aanvraag indienen, mits het gaat om een specifiek project en niet om de reguliere werking te ondersteunen. Voorbeelden van geschikte projecten zijn onder andere een zorgboerderij met een moestuin, een fietsinitiatief voor kwetsbare groepen, een nieuw speelbos, of een jeugdvereniging die wil investeren in energiezuinige en ecologische huisvesting maar niet over voldoende middelen beschikt. De projecten moeten plaatsvinden in een van de omliggende gemeenten of steden.

Het Brussels Airport Fund wordt onafhankelijk beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, en organisaties kunnen projectsteun aanvragen variërend van € 1.000 tot € 10.000 per project. Geïnteresseerden kunnen hun projectvoorstellen indienen tot 16 september 2024 via de website van de Koning Boudewijnstichting.