Air New Zealand installeert 's werelds eerste economy-stapelbedden

July 11, 2022

Air New Zealand wil in 2024 als eerste in de luchtvaartsector volledig horizontale (lie flat) bedden in economy class lanceren.

De maatschappij liet hiervoor speciale pods ontwikkelen. Die voorlopig de naam Economy Skynests hebben gekregen. Ze bestaat uit een afgeschermde ruimte in het vliegtuig met zes ligbedden van twee meter lang en 58 centimeter breed.

De Economy Skynests worden geïnstalleerd op nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners. Deze toestellen gaan op ultralange afstandsroutes vliegen, zoals Auckland-Chicago en de route Auckland-New York JFK, die Air New Zealand in september zal lanceren.

De slaapcabines zullen uitgerust zijn met een privacygordijn en een USB-aansluiting. Daarnaast is er voldoende ventilatie. In totaal zal er plaats worden gemaakt voor zes slaapcocons. De bedden zijn volledig vlak, opgemaakt met echte matrassen met verkoelende kussens en beddengoed. Ze bevinden zich achterin het vliegtuig, direct achter de premium economy-cabine.

 

Over het prijskaartje voor een dutje in de pods is voorlopig nog niets bekend. Elke passagier kan wel maar één slaapsessie van 4 uur per vlucht boeken. Bovendien kan er telkens één persoon in de cabine slapen. 

Foto en video: Air New Zealand